Využijte možnost darovat poukaz na naše služby drahé polovičce. Číst více

Lymfatické masáže

Účinný nástroj proti celulitidě, detoxikace organismu, zlepšení fyzické kondice i činnosti imunitního systému a v neposlední řadě pomoc při únavě či otocích nohou. Takových výsledků dosahují lymfatické masáže.

Jak působí lymfatické masáže

Stimuluje se při nich lymfatický systém, což je jakási čistička našeho těla. Lymfatickým systémem, který představují lymfatické cévy, mízní uzliny a některé orgány, se z těla odvádějí škodlivé látky. Putují z těla pomocí bezbarvé tekutiny, takzvané lymfy. Jestliže však systém nepracuje správně, škodliviny v našem těle se hromadí a vznikají potíže. K tomu, aby vše běželo tak jak má, pomáhá dostatečná míra pohybu, správná strava, ale právě i lymfatické masáže. Ty nám navíc umožňují, abychom se i cítili a vypadali lépe.

V praxi se rozlišují tři druhy lymfatických masáží:

  • manuální
  • přístrojová
  • reflexní

Manuální lymfatická masáž

Manuální lymfodrenáž, jak už název vypovídá, je založená na působení lehkého tlaku a krouživých pohybech rukou po těle. Provádí je vyškolený pracovník, který vychází ze znalosti lymfatického systému. Ví tedy, jak správně nasměrovat odtok lymfy k uzlinám. Na rozdíl od jiných masáží se tato liší v tom, že se při ní nepoužívají žádné masážní oleje.

Masáž je prováděna bez jakýchkoliv přípravků. Tím se docílí většího tření a tedy i většího účinku. Žádnou bolest při této masáži necítíte. Naopak, cítit ji ani nesmíte. Manuální lymfodrenáž se považuje za nejúčinnější.

Přístrojová lymfatická masáž

K lymfatickým masážím byly ale vyvinuty i speciální přístroje. Od toho pak taková masáž nese název přístrojová.

Při takové masáži postižené místo navléknou do speciálního vaku a následně na vás působí různé tlaky, které posunují lymfu. Další z přístrojů zase pracuje na principu hloubkové masáže, kdy pomocí nástavců stlačuje a uvolňuje pokožku v postižené části. Díky tomu dochází k postupnému odbourávání tuků.

Oproti manuální masáži je přístrojová masáž levnější a časově méně náročná.

Reflexní lymfatická masáž

Ovlivňování lymfy pomocí reflexních plošek na noze se říká reflexní masáž. Na našich chodidlech prý existuje řada reflexních bodů, které mají návaznost na různé orgány. Podle této metody se postižená místa stimulují masáží a tím se dosahuje zrychlení oběhu po celém těle.

Nejnovější články

Využití kyslíku: Oxygenoterapie a kyslíková kúra
19. 2. 2024 Blahodárný kyslík

Oxygenoterapie pro zdravější organismus a kyslíková kúra k ošetření pleti

Znáte blahodárné účinky kyslíku na pleť i celkové zdraví? Pomáhá proti vráskám, únavě, nespavosti, akné, dýchacích potížích i srdečních onemocněních. Využívá se v lékařství, kosmetických salonech i wellness centrech. Dostupný je formou inhalace i ošetření pokožky. S oběma způsoby vás na následujících řádcích seznámíme.
Číst více
Jak se zbavit chloupků jednou provždy
27. 12. 2023 Odstraňování chloupků

Jak se zbavit chloupků natrvalo

Už vás nebaví neustálé holení a chcete se chloupků zbavit navždy? Máte šanci. Dokonce ne jen jednu. Je na čase se rozloučit s žiletkou, epilátory a vosky.
Číst více
Zobrazit další články