Využijte možnost darovat poukaz na naše služby drahé polovičce. Číst více

Jak se zbavit tuků

Potřebujete se zbavit podkožního tuku na stehnech, bocích nebo břichu? Vyzkoušejte lymfodrenáž, ultrazvukovou či radiofrekvenční liposukci. Myslete také na zdravé stravování, dostatečný pitný režim a pravidelný pohyb.

Ptáte se, jak vyzrát na tuky? Možností je celá řada. Jen samotnou liposukci lze provést několika způsoby. Ať už se potřebujete zbavit jen drobných nedostatků či zredukovat větší tukové vrstvy, poradíme vám, jaké máte možnosti pro účinné odstranění přebytečných tuků.

Co je to podkožní tuk a jeho význam pro lidské tělo

Podkožní tuk slouží jako zásobárna energie a je nezbytný pro správnou funkci organismu a zároveň chrání některé orgány. Určité množství tuku je tedy pro tělo velmi potřebné. Obecně se uvádí, že ženy by měly mít 18–28 % tukové tkáně a muži 10–20 %.

Množství tuku se u každého člověka liší v závislosti na věku, pohlaví a případných nemocech. Možná vás to překvapí, ale například tuky na břiše mohou mít i opravdu štíhlí lidé.

Nicméně přebytečné množství tuků v těle může vést k obezitě a velkým zdravotním problémům. Pokud tedy hledáte odpověď na otázku, jak se zbavit tuku na bocích, břichu, stehnech a dalších partiích, máme pro vás pár tipů.

Jak se zbavit tuku

Chcete-li se zbavit přebytečných podkožních tuků, je důležité dodržovat vyváženou stravu a pravidelně cvičit. Pokud vám zdravá strava a pohyb nepřináší kýžený efekt, úbytek tuku můžete podpořit různými neinvazivními procedurami, mezi které patří například ultrazvuková liposukce, radiofrekvenční liposukce, lymfodrenáž, elektrolipolýza a kryolipolýza.

Ultrazvuková liposukce pro odbourání tuku

Ultrazvuková liposukce nebo také kavitace se pomocí ultrazvukových vln snaží „rozbít“ tukové buňky, které následně odplaví lymfatický systém z těla ven. Ošetření přístrojem Bodyka, jenž v Queen Studiu používáme, je vhodné jak pro ženy, tak pro muže. Tento přístroj je ideální pro odstranění tuků na břiše či stehnech. Ošetření je bezpečné, nebolí a výsledný efekt je trvalý a viditelný již po prvním ošetření.

Ultrazvuková liposukce

Ultrazvuková liposukce nebo také kavitace

Toužíte po štíhlejší postavě nebo marně bojujete s celulitidou? Ultrazvuková liposukce vám pomůže dosáhnout vysněné postavy bez bolesti. Nízkofrekvenční ultrazvuk odbourává vaše tukové buňky teplem a výsledný efekt je trvalý a viditelný hned po prvním ošetření.

Více informací

Tip odborníka: Po ultrazvukové liposukci byste měli podstoupit lymfodrenáž, která pomáhá lymfatickému systému odplavit z těla uvolněné tukové buňky.

Redukce tuku pomocí radiofrekvenční liposukce

Radiofrekvenční liposukce funguje na principu přeměňování tuku v energii, podobně jako při fyzické námaze. Při ošetření působí na tukové buňky radiofrekvenční vlny, které se dostávají až do podkoží, kde donutí tukové buňky vypustit svůj obsah, jenž následně putuje lymfatickým systémem z těla pryč.

Lymfodrenáž pro odstranění tuku z těla

Lymfatická masáž známá také jako lymfodrenáž podporuje odstraňování toxických zplodin a odpadních látek z těla rozprouděním lymfy. Tato speciální masáž může být provedena manuálně nebo pomocí speciálních přístrojů, buďto pro domácí použití či profesionálních, jež používají v salonech. Nicméně je důležité podotknout, že profesionální přístroje v rukou zkušeného personálu poskytují kvalitnější a bezpečnější ošetření. Pokud vás zajímají rozdíly mezi manuální a přístrojovou lymfodrenáží, přečtěte si náš článek.

Přístrojová lymfatická masáž vs. manuální lymfatická masáž

Přístrojová lymfatická masáž vs. manuální lymfatická masáž

Lymfodrenáž neboli lymfatická masáž je velice účinná procedura, která napomáhá vrátit do správné kondice váš lymfatický systém, zvýšit jeho výkonnost a působí jako prevence proti otokům. Dále přispívá k posílení imunity, formování postavy a celkové regeneraci a relaxaci. 

Pokud se u vás projeví příznaky ucpaného lymfatického systému, jedna z účinných metod je lymfodrenáž nebo pak také metoda lymfotaping, které provádíme u nás v Queen studiu. Zároveň vám v našem studiu poradíme, jak na komplexní očistu lymfatického systému. Více informací o lymfatických masáží však naleznete níže.

Více informací

V Queen Studiu poskytujeme ošetření přístrojem ED-ONE, který díky mnoha ergonomickým nástavcům umožňuje hloubkovou masáž a uvolnění pokožky celého těla. Tím obnovuje správnou funkci lymfatického systému a napomáhá redukci tuků. Ošetření s tímto Hi-tech přístrojem je zcela bezbolestné, účinné a bezpečné.

Kromě odstranění tuků pomáhá lymfatická masáž také k detoxikaci organismu, zlepšuje prokrvení, zpevňuje tělo, redukuje celulitidu a předchází tvorbě křečových žil.

Elektrolipolýza a kryolipolýza pro redukci tuku

K boji s problémovými partiemi se používá také elektrolipolýzy. Během této procedury se do určených míst zavedou tenké jehličky, které působí jako elektrody a ty rozpouští tuk. Existuje také kryolipolýza, která pro změnu tukové buňky naruší tím, že je zmrazí.

Klasická liposukce pro odsátí tuku

Na rozdíl od předešlých procedur je klasická (chirurgická) liposukce invazivní. Na druhou stranu si ale poradí s většími problémy. Při tomto zákroku lékař zavede kanylu do podkoží a s její pomocí odsaje přebytečný tuk z těla. Pomocí ultrazvuku, kanyly s laserovým paprskem či kmitavým pohybem běžné kanyly (vibrační liposukce) lze „rozbít“ tukové buňky, což usnadňuje jejich následné odsávání. 

Tento zákrok lze provádět v celkové narkóze nebo s lokálním umrtvením – jedná se o tumescentní liposukci, která je velmi oblíbená a používá se v případě, kdy je potřeba ošetřit dvě až tři partie. Celková narkóza se doporučuje v případě odsávání tuku z více míst.

Mějte však na paměti, že klasická liposukce vám nenahradí přirozené zhubnutí. Zároveň je doporučována spíše u štíhlejších lidí, kteří mají ohraničené tukové polštáře. Po jejím absolvování je obvykle potřebná hospitalizace nebo alespoň pracovní neschopnost.

Zdravý životní styl jako podpora úbytku tuku

Zdravý životní styl je důležitý za všech okolností a je to první krok, při snaze o redukci tuku. Jeho součástí je zdravá strava, pohyb, dostatečný spánek, minimalizace stresu a vyvarování se špatných návyků, mezi které patří kouření a nadměrné pití alkoholu.

Strava

Zásadní je myslet na správné stravování. Vybírejte si kvalitní potraviny a zařaďte do svého jídelníčku čerstvé ovoce, zeleninu, celozrnné produkty a potraviny bohaté na bílkoviny – drůbež, ryby a luštěniny. Omezte příjem nasycených tuků a uměle zpracovaných tuků, které jsou pro tělo škodlivé. Vyvarujte se nezdravým potravinám s vysokým obsahem tuku, cukru a kalorií. Jezte menší porce a vyhněte se přejídání.

Pitný režim

Dbejte na dostatečný denní příjem vody, který se obvykle pohybuje kolem dvou až tří litrů vody. Vyhněte se sladkým nápojům a alkoholu, protože obsahují skryté kalorie.

Pohyb

Pohyb je skvělý způsob, jak spalovat tuky. Zapojte do své rutiny fyzickou aktivitu jako například chůzi, běh, jízdu na kole nebo plavání. Můžete vyzkoušet i posilování s činkami, na posilovacích strojích nebo cvičení s vlastní vahou. Prakticky veškerým pohybem podpoříte úbytek tuků a s ním spojené hubnutí.

Je ale podstatné si uvědomit, že hubnutí a zbavování se přebytečných tuků vyžaduje určitý čas a trpělivost. Kombinací procedur, jako je lymfodrenáž, ultrazvuková liposukce a další, spolu se správným jídelníčkem a pravidelným pohybem, budete mít nakročeno správným směrem k úbytku tuků a k vaší vysněné postavě.

Před jakoukoli procedurou by měla proběhnout konzultace vašho stavu těla

Queen Studio Hradec Králové

Trápí vás přebytečné tuky a přáli byste si vyzkoušet lymfatickou masáž, ultrazvukovou liposukci či jinou z procedur? Kontaktovat nás můžete na telefonním čísle +420 607 127 127, přes e-mail info@queen-studio.cz nebo se objednejte na nezávaznou konzultaci přes náš webový formulář. Můžete si také přečíst reference od našich zákazníků nebo další články na blogu.

Zuzana Spudichová
Autor článku Zuzana Spudichová

Po střední ekonomické škole mě má láska ke knihám a českému jazyku zavála trochu jiným směrem. A tak jsem na vysoké škole vystudovala Jazykovou a literární kulturu. Při studiích jsem využila příležitosti a na krátký čas jsem se přesunula do Norska, které probudilo mou vášeň k cestování. Mými dalšími koníčky jsou čtení, sledování filmů a ve volných chvílích se věnuji i korekturám textů.

Nejnovější články

Využití kyslíku: Oxygenoterapie a kyslíková kúra
19. 2. 2024 Blahodárný kyslík

Oxygenoterapie pro zdravější organismus a kyslíková kúra k ošetření pleti

Znáte blahodárné účinky kyslíku na pleť i celkové zdraví? Pomáhá proti vráskám, únavě, nespavosti, akné, dýchacích potížích i srdečních onemocněních. Využívá se v lékařství, kosmetických salonech i wellness centrech. Dostupný je formou inhalace i ošetření pokožky. S oběma způsoby vás na následujících řádcích seznámíme.
Číst více
Jak se zbavit chloupků jednou provždy
27. 12. 2023 Odstraňování chloupků

Jak se zbavit chloupků natrvalo

Už vás nebaví neustálé holení a chcete se chloupků zbavit navždy? Máte šanci. Dokonce ne jen jednu. Je na čase se rozloučit s žiletkou, epilátory a vosky.
Číst více
Zobrazit další články