Využijte možnost darovat poukaz na naše služby drahé polovičce. Číst více

Jak se zbavit chloupků natrvalo

Už vás nebaví neustálé holení a chcete se chloupků zbavit navždy? Máte šanci. Dokonce ne jen jednu. Je na čase se rozloučit s žiletkou, epilátory a vosky.

Už vás nebaví neustálé holení a chcete se chloupků zbavit natrvalo? Víme jak na to. A dokonce pro vás máme více než jednu efektivní metodu, díky které se budete moct jednou provždy rozloučit s žiletkou, epilátory i vosky a neustále si užívat pocit hladce oholených nohou i dalších partií vašeho těla.

Význam odstraňování chloupků

Způsoby odstraňování chloupků se v průběhu věků měnily a vyvíjely, obvykle v souvislosti s aktuálními módními trendy. V dnešní době jsou chloupky odstraňovány především z estetických důvodů. Nejčastěji se lidé zbavují chloupků na těchto místech:

  • odstraňování chloupků na nohou
  • odstraňování chloupků v tříslech a intimních partiích
  • odstraňování chloupků na břiše
  • odstraňování chloupků na rukou a v podpaží
  • odstraňování chloupků na obličeji
  • odstraňování chloupků v nose

V některých případech je však odstraňovaní chloupků vhodné i ze zdravotních či bezpečnostních důvodů. Samozřejmostí je odstranění chloupků před různými chirurgickými zákroky. Běžné je také odstraňování chloupků u profesionálních (i neprofesionálních) sportovců. Například cyklisté či fotbalisté si odstraňují chloupky především na nohách kvůli lepšímu hojení po případných úrazech a plavci kvůli snížení odporu vody a pro lepší cit ve vodě.

Chloupků se zbavují nejen ženy, ale i muži. Proto jsou všechny metody odstraňování chloupků vhodné pro všechny – výjimkou je snad jen laserová epilace, jejíž podstoupení byste měli předem konzultovat se svým lékařem. U ostatních variant už závisí jen na rozhodnutí jedince, který druh depilace či epilace zvolí.

Rozdíl mezi epilací a depilací

Jistě jste si alespoň jednou položili otázku, jaký je rozdíl mezi epilací a depilací, a rozhodně jste nebyli sami. Mnoho lidí v této problematice stále nemá jasno, a dokonce i některé webové články nebo prodejci pomůcek na holení neuvádí zcela správnou odpověď na tuto otázku. Pojďme si v tom tedy udělat pořádek.

Depilace – odstranění chloupků holením

Při depilaci dochází pouze k odstranění části chloupku, která se nachází nad kůží, přičemž kořínek zůstává a může z něho okamžitě růst chloupek nový. Jedná se o zcela bezbolestnou metodu, nicméně obvykle jsou chloupky zpátky během jednoho až tří dnů. Čím tmavší jsou, tím dříve budou vidět a vy se tak můžete pustit do odstraňování chloupků nanovo. K depilaci slouží klasické jednorázové žiletky, břitvy, holicí strojky s výměnnými hlavicemi nebo různé druhy elektrických holicích strojků a zastřihovače chloupků či speciální depilační krémy na odstranění chloupků.

Epilace – odstranění chloupků

Epilaci můžeme rozdělit na dva způsoby, které se liší principem, na jakém jsou založeny, a především svojí efektivitou. Rozlišovat můžeme tyto způsoby epilací:

  • První způsob epilace odstraňuje chloupek tak, že ho vytrhne i s kořínkem. Díky tomu je dosaženo dlouhodobějšího výsledku – obvykle cca 3 týdny i více, ale výsledek není trvalý. Tento způsob lze provádět pohodlně v domácím prostředí pomocí několika přístrojů a pomůcek, mezi které patří různé vosky a voskové pásky nebo epilátory, kterých existuje na trhu celá řada a fungují na principu vytrhávání chloupku i s folikulem. Tento způsob zbavování se chloupků není bezbolestný, ale je potřeba říct, že to závisí především na individuálním prahu bolesti jedince. 
  • Druhý způsob epilace ničí samotný kořínek chloupku světlem či elektrickým pulzem a tím zabraňuje jeho opětovnému vytvoření. Proto se jedná o jediné trvalé metody epilace. Co se bolestivosti týče, v tomto případě závisí na konkrétní metodě epilace – některé jsou bolestivé více, jiné méně a některé nebolí vůbec.

Pokud si tedy přejete zbavit se chloupků nadobro, vsaďte na návštěvu salonu, kde provádějí epilaci pomocí metod, které chloupky trvale odstranit dokáží. Takovým salonem je i Queen Studio v Hradci Králové, které epilaci s trvalým efektem nabízí. Ve výsledku touto návštěvou salonu ušetříte mnoho času i peněz. A které že to jsou metody?

Metody pro trvalé odstranění chloupků

Mezi nejčastější metody trvalého odstraňování chloupků, se kterými se lze setkat, patří:

  • Laserová epilace
  • Fotoepilace
  • Elektrická jehla

Všechny tyto metody odstraňují chloupek i s folikulem (cibulkou), což zajišťuje trvalý výsledek. Liší se především způsobem, jakým dochází ke zničení chloupku, intenzitou bolestivosti a také partiemi, které mohou být ošetřovány.

Odstranění chloupků laserovou epilací

První metodou je laserová epilace, která odstraňuje chloupky spolu s folikulem pomocí laserového paprsku pronikajícího skrz kůži. Odstranění chloupků laserem je možné na všech partiích těla. Před samotným ošetřením je však nutná konzultace u vašeho lékaře. Zároveň není vhodné opalovaní, a to ani před ošetřením, ani po něm. Z tohoto důvodu doporučujeme podstoupit laserovou epilaci mimo letní sezónu.

Protože chloupky rostou postupně, je potřeba sezení několikrát zopakovat, obvykle 4× až 5× za sebou. Ze stejného důvodu není vhodné před touto procedurou provádět domácí epilaci, tedy odstranění chloupků i s kořínky – mohlo by se stát, že bude potřeba sezení opakovat ještě vícekrát. Proto několik týdnů před první laserovou epilací chloupky pouze zastřihávejte nebo holte běžnými žiletkami.

Laserová epilace není bezbolestná, ale nejkvalitnější lasery disponují systémem chlazení, který pomáhá bolest snižovat. Jedná se také o velmi efektivní způsob, který dokáže odstranit většinu chloupků a má trvalý výsledek. Platí, že čím větší kontrast barvy kůže a barvy chloupků máte, tím lepších výsledků se dočkáte.

Fotoepilace pro bezbolestné odstranění chloupků

Fotoepilace trvale odstraňuje chloupky pomocí pulsního nebo modrého světla, které působí přímo na zárodečnou část chloupku. Díky tomu chloupek už nikdy nevyroste. Je však důležité, tento zákrok opakovat alespoň 3× za sebou. Narozdíl od laserové epilace je tento způsob zbavování se chloupků zcela bezbolestný.

Stejně jako u laserové epilace, i v tomto případě platí – čím tmavší chloupky a světlejší odstín kůže, tím lepší výsledek. Také byste se během fotoepilace měli vyhýbat slunci, opalovaní a několik týdnů před prvním sezením chloupky vytrhávat. Opět používejte pouze žiletky, holicí strojky nebo zastřihovače chloupků.

Trvalé odstranění chloupků pomocí laserové epilace s použitím přístroje PLW

Fotoepilace pulsním světlem v Queen Studiu

Pokud vás tato metoda zaujala, navštivte naše studio. U nás nabízíme fotoepilaci pomocí unikátního přístroje PLW od italské značky NOVAESTETYC. Tento přístroj využívá pulsní světlo, které kromě odstraňování chloupků pomáhá redukovat pigmentové skvrny nebo třeba strie. Velkou výhodou je také mobilita tohoto přístroje. Díky tomu lze po předchozí domluvě ošetření provádět i v pohodlí vašeho domova. 

Epilace

Epilace

Zbavte se nežádoucích chloupků jednou provždy. Díky fotoepilaci se budete moci navždy rozloučit s žiletkou, epilátory a vosky. Fotoepilace je bezpečná metoda odstranění chloupků, která využívá pulsní světlo. 

Více informací

Odstranění chloupků pomocí elektrické jehly

Použití elektrické jehly je vhodné k odstranění chloupků na obličeji, krku a dalších menších částech těla. Tato epilace probíhá tak, že se jehla vsune přímo do vlasového folikulu, odkud chloupek vyrůstá, a elektrickým pulsem ho zničí. Jedná se o bolestivou proceduru, což závisí i na prahu bolesti jedince, která však přináší trvalé výsledky. Velkou výhodou je, že dokáže efektivně odstranit i opravdu světlé chloupky, se kterými si například laserová epilace většinou neporadí.

Queen Studio Hradec Králové

Pokud chcete jednou provždy skoncovat s holením a zbavit se chloupků natrvalo, neváhejte nás kontaktovat na telefonním čísle +420 607 127 127, nebo prostřednictvím e-mailové adresy info@queen-studio.cz. Pro objednávky či jakékoli dotazy týkající se epilace i dalších procedur můžete vyplnit také náš kontaktní formulář nebo si přečtěte další zajímavé články na našem blogu.

Zuzana Spudichová
Autor článku Zuzana Spudichová

Po střední ekonomické škole mě má láska ke knihám a českému jazyku zavála trochu jiným směrem. A tak jsem na vysoké škole vystudovala Jazykovou a literární kulturu. Při studiích jsem využila příležitosti a na krátký čas jsem se přesunula do Norska, které probudilo mou vášeň k cestování. Mými dalšími koníčky jsou čtení, sledování filmů a ve volných chvílích se věnuji i korekturám textů.

Nejnovější články

Využití kyslíku: Oxygenoterapie a kyslíková kúra
19. 2. 2024 Blahodárný kyslík

Oxygenoterapie pro zdravější organismus a kyslíková kúra k ošetření pleti

Znáte blahodárné účinky kyslíku na pleť i celkové zdraví? Pomáhá proti vráskám, únavě, nespavosti, akné, dýchacích potížích i srdečních onemocněních. Využívá se v lékařství, kosmetických salonech i wellness centrech. Dostupný je formou inhalace i ošetření pokožky. S oběma způsoby vás na následujících řádcích seznámíme.
Číst více
Projevy ucpaného lymfatického systému
31. 10. 2023 Lymfatický systém

Projevy ucpaného lymfatického systému

Lymfatický systém je důležitý pro správné fungování imunitního systému. Víte, jak poznat, že máte ucpaný lymfatický systém? Na následujících řádcích vám představíme obtíže, které mohou naznačovat, že lymfa neproudí vaším tělem zcela správně. Poradíme vám, jaké procedury pomohou lymfatický systém rozproudit nebo jak můžete jeho proudění podpořit vlastními silami.
Číst více
Zobrazit další články